Bäst termos 2021

Publicerad 2021-10-07
Sammanfattning

En termos ska hålla värmen, vara enkel att använda och lätt att rengöra. Bästa termosen är just nu modellerna från Stanley Classic som klarar av att hålla vätskan varm i mer än ett dygn, samtidigt som den är enkel att använda.

Namn Betyg Billigast pris
Bäst i test: Stanley Classic Bottle 0,75L
Bäst i test Taenk.dk 2019 Håller vätskan varm i 28h Premiumkänsla Enkel att använda Väger mer än liknande modeller
Det här ska du tänka på när du köper en termos

Kaffe på väg till jobbet, varm choklad i skidbacken eller soppa till skogspromenaden. En termos kan ha många användningsområden, förutsatt att den håller värmen bra. Utöver en termos isoleringsförmåga finns det ett flertal andra faktorer att ta hänsyn till när man köper en termos. Nedan kan du läsa mer om vad du bör tänka på inför ditt köp, samt hur du använder och tar hand om din termos.

Vad ska man tänka på när man köper en termos?

Isoleringsförmåga

Variationen i hur länge en termos håller värmen är stor mellan olika modeller. Hur viktigt detta är för dig är givetvis beroende av hur du planerat att använda din termos. Vi rekommenderar dock att du väljer ett alternativ som visat sig hålla värmen länge. På så sätt får termosen ett större användningsområde och kan användas oavsett om du är på väg till jobbet eller under en heldag i skidbacken. Många modeller håller värmen i upp till 24 timmar. Det finns även premiumalternativ som kan hålla värmen i över 40 timmar.

Storlek och vikt

Termosar finns i en mängd olika storlekar och designer. Vad som passar dig bäst är beroende av när och hur du kommer att använda din termos. Det finns små alternativ som endast rymmer en kopp, perfekt för dig som vill ta morgonkaffet påväg till jobbet utan att behöva släpa på en stor och tung termos. Det finns även stora termoskannor som passar perfekt på bjudningar till många personer.

Rengöring

Att termosen är enkel att hålla ren är avgörande för att den ska vara fräsch samt för att den faktiskt kommer att användas. Även om det ofta går bra att diska för hand så kan en termos som klarar maskindisk vara praktisk, vissa delar i en termos kan nämligen vara svåra att få ordentligt rena för hand.

Användarvänlighet

Att termosen är praktisk och användarvänlig är a och o. Idag finns det exempelvis ett flertal termosalternativ med så kallade automatiska korkar. Det innebär att om korken inte är helt stängd när du skruvar på den så stänger den sig automatiskt. En ovärderlig egenskap för att förhindra läckage.

Pris

Priset på en termos är främst beroende av dess isoleringsförmåga, storlek och kvalité. Fundera över vad som är viktigast för dig. Vi rekommenderar dock att du lägger några kronor extra för att få en termos som håller länge.

Tips på hur du använder och tar hand om din termos 

  • Fyll alltid hela termosen för att den ska hålla temperaturen så länge som möjligt. 
  • Undvik att hälla mjölk direkt i termosen då bakterier bildas lättare och den blir svårare att rengöra. Vi rekommenderar istället att du tar med en separat mjölkkanna. 
  • Rengör termosen direkt när du kommer hem för att undvika bakteriebildning.

Bäst i test: Stanley Classic Bottle 0,75L

Stanley Classic Bottle 0,75L
Bäst i test Taenk.dk 2019 Håller vätskan varm i 28h Premiumkänsla Enkel att använda Väger mer än liknande modeller

Stanley Classic Bottle håller vätskan varm i mer än ett dygn, och du har också livstids garanti. Termosen finns i flera olika storlek från 0,35 till 1,9 liter.

Betyg
Billigast pris Pricerunner