Bäst juicepress 2021

Letar du efter en juicepress? Vi har sammanställt de juicepressar som har fått högst betyg.

Publicerad 2021-04-26
Sammanfattning

Får du inte i dig tillräckligt med frukt och grönt? Då kan en juicepress vara ett bra alternativ för dig. Ett glas färskpressad juice på morgonen är inte bara gott - det är nyttigt också!

Philips är den tillverkare som får högst betyg i tester och recensioner. Bäst just nu är Philips Viva Collection HR1889.

Namn Billigast pris
Bäst i test: Philips Viva Collection HR1889
Bäst i test BBC Food 2021
Bosch MES25
Bra köp Råd & Rön 2015 Högt betyg Taenk.dk
Köpguide juicepress

Ett glas med färskpressad juice kan verkligen sätta guldkant på vardagen och med en juicepress får du möjlighet att njuta av en god juice fullproppad med vitaminer, varje dag. Utbudet av juicepressar på marknaden är dock enormt och skillnaden mellan olika modeller kan vara stor. I vår köpguide går vi igenom vad du bör tänka på inför ditt köp.

Varför ska man köpa en juicepress?

Enligt Livsmedelsverket bör vi få i oss omkring 500 gram frukter och grönsaker per dag. I ett glas färskpressad juice kan du få i dig stora delar av ditt dagliga vitaminbehov, samtidigt som du får njuta av den goda smaken. Visst är det enkelt att köpa juice i butik, men många juicer innehåller stora mängder socker och andra tillsatser. Att göra egen juice är således ett mer hälsosamt alternativ. Utifrån ett längre tidsperspektiv är det dessutom billigare att göra egen

juice då en köpt sort av bättre kvalitet ofta kostar en hel del.

Vad ska man tänka på när man köper en juicepress?

Innan du investerar i en juicepress finns det en hel del faktorer som du bör överväga. Nedan redogör vi för vad du bör tänka på inför ditt köp.

Motor

En stark motor med hög effekt är avgörande för att en juicepress ska klara av att pressa alla typer av frukter och grönsaker. En kraftig motor gör också att du slipper att dela dina frukter/grönsaker innan du stoppar dem i pressen. Ytterligare en fördel med en stark motor är att det går snabbare att få en färdig juice.

Kapacitet

Kapaciteten på en juicepress varierar ofta mellan 0,5 liter till 1,5 liter. Om du vill kunna göra mycket juice på en gång bör du således välja en modell med högre kapacitet. Tänk dock på att dessa tar betydligt mer plats, så fundera på om du har förvaring för din nya press.

Funktioner/Användarvänlighet

Användarvänlighet är en faktor som kan bli avgörande för om du faktiskt använder din press eller inte. Vill du exempelvis kunna pressa hela frukter och grönsaker utan att behöva dela dem måste juicepressen ha ett stort inmatningsrör. Och för att undvika onödigt spill bör du köpa en juicepress med droppskydd.

Rengöring

Rengöringen av din juicepress är enligt oss en av de mest centrala faktorerna. Svår rengöring bidrar snabbt till att lusten för att använda pressen minskar. En del juicemaskiner har delar som kan diskas i diskmaskin vilket underlättar processen en hel del. Om du har en diskmaskin hemma väljer du med fördel en modell som klarar av att diskas i maskinen.

Ljudnivå

Ljudnivån på din press kan vara en mer eller mindre viktig aspekt. Om du bor i ett hem med många andra att ta hänsyn till bör du välja en lite tystare modell för att undvika sura miner på morgonkvisten.

Filtrering

Juicepressens filtrering är avgörande för hur mycket fruktjuice som kommer med i juicen. Här handlar det naturligtvis om vad du föredrar.

Olika typer av juicepressar

Det finns olika typer av juicemaskiner som alla har sina för- och nackdelar.

Vanlig juicepress

En vanlig juicepress är den enklaste modellen och passar för dig som främst vill dricka juicer gjorda på citrusfrukter som apelsin, citron eller grapefrukt. En del alternativ har en inbyggd kanna som samlar upp juicen medan andra har en hällpip som man ska ställa ett glas under. Dessa modeller är ofta billiga i inköp, enkla att använda samt relativt lätta att rengöra. Nackdelen med denna typ av juicepress är att den endast kan användas till citrusfrukter.

Fördelar med en vanlig juicepress

 • Billiga
 • Enkla att använda
 • Lätta att rengöra

Nackdelar med en vanlig juicepress

 • Går endast att använda till citrusfrukter

Slowjuicers

En slowjuicer mal såväl frukter som grönsaker. Slowjuicern pressar med låg hastighet frukt-/grönsakssaften ut genom kvarnen vilket gör att man får en klar juice utan skum. De

största fördelarna med denna typen av juicepress är att de har en tyst motor samt att juicen har mindre syre, vilket ger en längre hållbarhet. Slowjuicers finns i olika prisklasser där de dyrare modellerna, med en mer kraftig motor, klarar av alla typer av frukter och grönsaker medan de billigare varianterna fungerar bäst till mjuka frukter och grönsaker. Vanligtvis har en slowjuicer en motor på omkring 100-200 watt.

Fördelar med en slowjuicer

 • Tyst motor
 • Juice med längre hållbarhet

Nackdelar med en slowjuicer

 • Vissa modeller klarar inte av hårda frukter/grönsaker

Råsaftscentrifug

En råsaftcentrfug kan vara ett bra val om du på ett snabbt och effektivt sätt vill göra juice i

stora mängder. Råsaftcentrifigen har ofta en mycket kraftfull motor, omkring 1000 watt, vilket gör att den är effektiv på alla sorters frukter och grönsaker. Nackdelarna med en råsaftcentrifug är att de ofta är mycket dyra i inköp samt att de är svåra att rengöra.

Fördelar med en råsaftcentrifug

 • Pressar stora mängder juice snabbt
 • Fungerar effektivt på alla sorters frukter och grönsaker

Nackdelar med en råsaftcentrifug

 • Dyra
 • Svåra att rengöra

Bäst i test: Philips Viva Collection HR1889

Philips Viva Collection HR1889
Bäst i test BBC Food 2021

Betyg
Billigast pris Pricerunner