Bäst kattförsäkring 2021

Publicerad 2021-02-04
Sammanfattning

Blir din katt blir sjuk eller råkar ut för en olycka kan det i värsta fall kosta hundratusentals kronor i veterinärskostnader. En kattförsäkring gör därför att du slipper kraftiga oväntade kostnader.

De bästa dyraste kattförsäkringarna ger ett närmast heltäckande skydd om din katt skulle drabbas av sjukdom eller olycka utan att du själv behöver betala några större kostnader. Om du istället bara vill ha skydd för billigare åkommor räcker det med en billigare mer grundläggande försäkring.

Bäst i test kattförsäkring

Namn Betyg Mer information
Bäst i test: ManyPets Premium (140 000 kr)
Maxersättning på 140 000 kr Fast självrisk från 0 kr Dyrare än andra alternativ
Agria Kattras (120 000 kr)
Moderna Djurförsäkringar Kattförsäkring (120 000 kr)
Hur du väljer bäst kattförsäkring

Skulle din katt bli sjuk eller drabbas av en olycka måste du själv bekosta vårdkostnaderna. Det är därför viktigt att teckna en försäkring till din katt. Men hur väljer man bäst kattförsäkring? Kattförsäkringar har olika villkor och syften vilket medför att det är viktigt att granska villkor och sätta sig in i vad de betyder för dig, och om något skulle hända din katt.

Veterinärvårdsförsäkring

Grunden i kattförsäkringen är veterinärvårdsförsäkringen - det är den som täcker kostnader för veterinärvård om din katt blir sjuk eller drabbas av en olycka. Veterinärvårdsförsäkringen täcker beroende på försäkringens villkor de flesta vanliga sjukdomar och olyckor, det finns dock ett maxtak för hur stora kostnader som täcks av försäkringen och detta kallas för maxersättning. Maxersättningen i din försäkring kan skilja sig från 20 000 kr upp till 140 000 kr. I regel så innebär en högre maxersättning att försäkringen är dyrare.

Utöver maxersättning så är försäkringen självrisk det som mest påverkar priset. Självrisken är den del av kostnaden som du själv måste stå för när din katt behöver veterinärvård. Ju högre självrisk du betalar desto billigare blir försäkringen - och tvärt om.

Bäst i test kattförsäkring: ManyPets Premium (140 000 kr)

ManyPets Premium (140 000 kr)
Maxersättning på 140 000 kr Fast självrisk från 0 kr Dyrare än andra alternativ

ManyPets Premium har det mest omfattande skyddet och bäst villkor

Betyg

Tester & recensioner i vår sammanfattning

Löpande jämförelse av kattförsäkringar på kattforsakring.nu

På kattforsakring.nu går det att kontinuerligt jämföra kattförsäkringar baserat på villkor och pris. Dessa uppgifter har tagits med i vår bedömning av kattförsäkringars betyg.

Konsumenternas test av djurförsäkringar

Konsumenternas sammanställer årligen en jämförelse av djurförsäkringar. Resultatet från deras jämförelse har tagits med i betygsättningen för vårt bäst i test.