Huawei P30 pro - recensioner och tester

Huawei P30 Pro

93 av 100 Expertomdömen
2019-04-08 Mobiler

Recensioner och tester av nya Huawei P30 Pro varierar. P30 Pro hyllas främst för sin goda prestanda, utmärkande batteritid och högkvalitativa samt mångsidiga kamera. Telefonen får kritik för sin högtalare och skärmupplösning. 

M3 beskriver nya Huawei P30 Pro som den bästa kameramobilen på marknaden. Bild- och videokvalitén anses vara stabil med många nya möjligheter. M3 är även positiva till telefonens design och skriver att P30 Pro ligger stadigt i handen. Mobilens optiska fingeravtryckssensor är påtagligt snabbare jämför med fjolårets modell. Batteritiden är enligt M3 utmärkt och i ett test kan video strömma i nästan ett helt dygn. Prestandan anses ligga i flaggskeppsklass. M3 är något skeptiska till telefonens ljud och mono-högtalare. Vidare skriver M3 att de saknar ett hörlursuttag och att ljudkvalitén i in-ear-lurarna enbart är medelbra. Huawei P30 Pro får 9/10 i betyg av M3. 

Swedroid skriver att Huawei P30 Pros design och byggkvalité utmanar de bästa konkurrenterna på marknaden. Swedroid är dock inte helt nöjda med modellens välvda display då de anser att risken för skador är större vid fall mot hårt underlag. Swedroid är även kritiska till färgskiftningar och reflektioner som uppstår utmed den välvda delen av panelen. Samtidigt nämner Swedroid att den välvda displayen är snygg och att frontytan på telefonen kan utnyttjas i bättre form. 

P30 Pro använder sitt displayglas som högtalarelement och har inget högtalargaller varken på fram eller på ovansidan. Swedroid skriver att en fördel med funktionen är att telefonen blir mer estetiskt tilltalande. En nackdel blir dock att fronthögtalaren enbart fungerar för samtal. Swedroid är besvikna över P30 Pros brist på 3D-ansiktsupplåsning men är imponerade av telefonens höga batterikapacitet samt funktionen för trådlös laddning. Telefonens färger, betraktningsvinklar och ljusstyrka hyllas. Skärmupplösningen beskrivs dock som en besvikelse. Avslutningsvis beskrivs telefonen ha en mycket lovande kamera och en konkurrenskraftig prissättning. 

Techradar beskriver Huawei P30 Pro som en gedigen mobil som saknar imponerande specifikationer. Techradar ställer sig positiva till telefonens kamerauppsättning och otroliga zoom. Färgerna som skimrar likt pärlemor anser Techradar är snygga. Vidare beskriver Techradar P30 Pros ljusstyrka som imponerande. Samtidigt är de kritiska till telefonens lågupplösta bildskärm i relation till storlek och pris. Även Techradar är kritiska till telefonens högtalare och brist på hörlursuttag. Däremot hyllas telefonens batteritid, snabbladdningsfunktion och trådlösa laddning. Techradar sammanfattar med att den nya Huawei P30 Pro modellen är en av de mest kraftfulla mobiler företaget någonsin tillverkat men att de är besvikna på telefonens uppgraderingar. 


Billigast pris

Det finns inte några prisuppgifter för Huawei P30 Pro