Nokia 7 Plus

Samlat betyg

Nya Nokia 7 Plus får höga betyg av recensenter både i Sverige och i utlandet med ett genomsnittsbetyg på 8 av 10. Mobilen prisas främst för sin design, batteritid och att den ger mycket för pengarna.

Svenska M3 menar att Nokia 7 Plus på allvar utmanar mellanklassmodeller från Samsung som Galaxy A8 och Sony Xperia XA2. I synnerhet är M3 imponerade av den yttre designen, telefonens prestanda och det stora batteriet. Sammanfattningsvis erbjuder Nokia 7 Plus en viss lyxkänsla och kommer med en ren androidversion, det enda som skulle höja betyget mer är om skärmen hade varit vassare. M3 ger Nokia 7 Plus 8 av 10 i betyg.

Swedroid har gjort ett omfattande test av Nokia 7 Plus och instämmer med M3 i att telefonens design och byggkvalitet håller en hög nivå, att den kommer med en ren androidversion samt att batteritiden är bra. Recensenten är också imponerad av dess kamera och menar till skillnad från M3 att skärmen är bra. Swedroid hittar också några områden som de kritiserar bland annat att telefonen inte är vattentät samt att den saknar trådlös laddning. Vidare menar recensenten att högtalaren kunde varit bättre samt att mjukvaran brister på vissa områden. Swedroid ger ändå Nokia 7 Plus det mycket höga betyget 8,5 av 10.

Mobil.se prisar också Nokia 7 Plus för dess design men ger den inte lika högt betyg som övriga svenska recensenter. Det är i synnerhet användarupplevelsen och att telefonen saknar egna funktioner som drar ner betyget. Mobil.se är till skillnad från Android besvikna över att den medföljande androidversionen inte innehåller några extra funktioner utöver det som Google levererar i standardversionen. Nokia 7 Plus får 7,5 av 10 i betyg av Mobil.se.

Internationella recensenter (reviews) ger också Nokia 7 Plus genomgående höga betyg från 7,5 av 10 av TruestedReviews till hela 10 av 10 av Alphr.