Huawei P20 Pro

Samlat betyg

Huawei P20 Pro är en flaggskeppsmodell och har fått genomgående höga betyg. Detta är en telefon för dig som prioriterar batteritid och en grym kamera samt vill ha en telefon som ger en premiumkänsla.

Techradar ger Huawei P20 Pro 4.5 av 5 i betyg och kallar den en av de mest intressanta telefonerna på marknaden just nu. Det som ligger till grund för det höga betyget är telefonens utmärkta batteritid, ultraflexibla kamera och snabbheten i ansiktsigenkänningen. Det som drar ner betyget lite är att telefonen saknar trådlös laddning, inte har något hörlursuttag och att skärmen är en Samsung-tillverkad skärm som likt resten av de skärmar med lägre upplösning än 4k ibland lider av ett mindre brus.

The Verge ger Huawei P20 Pro betyget 8,5 av 10 och skriver att Huawei kan nu rucka på Samsungs och Apples duopol i mobiltelefonernas premiumsegment. Huawei P20 Pro är en flaggskeppsmodell för Huawei som prismässigt ligger på en snarlik nivå till andra flaggskeppsmodeller som iPhone X och Samsung Galaxy S9.

Telefonen har enligt recensenten på The Verge utrustats med den senaste tekniken och har en iögonfallande design. Recensenten var också väldigt imponerad av telefonens första intryck och skriver att den har perfekt konturerade sidor och att den ligger väldigt mjukt i handen samtidigt som den känns både rigid och hållbar. Skärmen samt telefonens batteritid är enligt recensionen utmärkta och kameran blir även den lovordad.

I sin slutsats konstaterar The Verge att telefonen dock har några svagheter kopplat till både mjukvara och hårdvara. Den översta iPhone X-inspirerade panelen täcker ibland innehållet på skärmen vilket gör att en del mjukvara inte fungerar optimalt med telefonen.  Vidare så finns det vissa problem med konsekvens för bildbehandlingen i AI-läget. Telefonen har inte heller stöd för hörlurar eller trådlös laddning vilket också drar ner betyget.