De 10 bästa filmerna 2017

Är du på jakt efter att se en bra film? Här listar vi de högst rankade filmerna året 2017.

Get out

Chris och hans flickvän Rose har nått ett stadie där det är dags för dem att träffa varandras föräldrar. Rose bjuder med Chris för en weekend där han ska träffa hennes föräldrar Missy och Dean. Först verkar det som att familjens överdrivna inställsamma beteende beror på att deras dotter träffar en svart man, men allteftersom upptäcker han att det är något annat som inte stämmer.

Ranking Rotten Tomatoes: 99 %
Imdb: 7,7 av 10

I am not your negro

Filmen I am not your negro är baserad på författaren Jame Baldwin manuskript om medborgarrättsrörelsens huvudfigurer och behandlar rasism genom USA:s historia. I am not your negro blev nominerad till bästa dokumentärfilm på Oscarsgalan.

Ranking Rotten Tomatoes: 98 % Imdb:
7,8 av 10

The Big Sick

The Big Sick är en romantisk komedi med Kumail Nanjiani (känd från Sillicon Valley) och Zoe Kazan som handlar om hur de blir förälskade men kämpar med kulturella motsättningar. Filmen blev nominerad till en Oscar i kategorin bästa manus.

Ranking Rotten Tomatoes: 98 %
Imdb: 7,7 av 10

Lady Bird

I Lady Bird får man följa sjuttonåriga Lady Bird McPhersons väg in i vuxenlivet som kantas av en turbulent relation till sin mamma. Filmen blev under 2017 års Oscarsgala nominerad i 5 kategorier.

Ranking Rotten Tomatoes: 99 %
Imdb: 7,9 av 10

God’s own country

God’s Own Country är ett brittiskt drama som utspelar sig i engelska Yorkshire. I filmen möter man Johhny som spenderar sitt liv med fylla och sex tills han en dag möter rumänska immigrantarbetaren Gheorge. God’s own country har blivit nominerad till en 1 Bafta film award för Outstanding Biritsh Film of the Year.

Ranking Rotten Tomatoes: 99 % Imdb:
7,8 av 10

Coco

Coco är en 3d-animerad film producerad av Pixar och utgiven av Disney, där man som åskådare får följa 12-åriga pojken Miguel Rivera som av misstag förflyttats till de dödas rika. Här söker han upp sin farfars farfar för att få hjälp med att återvända till sin familj.

Ranking Rotten Tomatoes: 97 %
Imdb: 8,7 av 10

Faces Places (Visages, villages)

I franska dokumentärfilmen Faces Places (Visages, villages originaltitel) får man följa Varda och JR som reser runt på den franska landsbygden och deras porträttering av de människor de möter. Filmen vann priset The Golden Eye på filmgalan i Cannes.

Ranking Rotten Tomatoes: 100 %
Imdb: 8,1 av 10

Dunkirk

Dunkirk är en krigsfilm skriven och författad av Christopher Nolan som handlar om evakueringen av staden Dunkerque under andra världskriget. Filmen är ett spännande actiondrama där man får följa flera olika livsöden från de allierades perspektiv.

Ranking Rotten Tomatoes: 92 %
Imdb: 8,1 av 10

Baby driver

Baby driver är en actionkomedi som handlar om Baby, en flyktbilsförare som använder musik för att blockera sin tinnitus. I filmen får man följa Babys liv där han kör flyktbilar för en rånarliga och träffar servitrisen Debora.

Ranking Rotten Tomatoes: 93 %
Imdb: 7,7 av 10

Mudbound

Filmen Mudbound handlar om två män som kommit tillbaka från andra världskriget för att arbeta på en bondgård på Mississippis landsbygd, där de möts av rasism.

Ranking Rotten Tomatoes: 96 %
Imdb: 7,5 av 10