OnePlus 6

Samlat betyg

OnePlus 6 har fått ett väldigt bra mottagande från alla recensioner som har skrivits om den i svenska medier. I snitt får den 4 av 5 i betyg och det finns en konsensus om att detta är en telefon som ger väldigt mycket för pengarna. Här nedan hittar du sammanfattningar över vad recensenter har skrivit om den.

M3 ger OnePlus 6 betyget 8 av 10 och är imponerad över hur mycket telefon man får för det relativt nätta priset. I recensioner prisar de främst OnePlus 6 för dess prestanda (som ligger på samma nivå som både Samsung Galaxy S9 och iPhone X i de flesta tester), skärm, gränssnitt och att den har ett riktigt bra pris. Till det negativa finns glasbaksidan som de menar inte känns naturlig och att batteritiden gärna kunde ha varit bättre. Vidare saknar den vissa funktioner som finns i andra Androidmodeller som t.ex. att det inte går att manuellt justera en bländarinställningarna. I överlag är M3 dock väldigt nöjda med nya OnePlus 6.

Tidningen Metro skriver att OnePlus 6 slåss mot mobiltelefoner långt högre än sin prisklass och ger den 4 av 5 i betyg. Metro är väldigt nöjda med dess prestanda som ligger på ungefär samma nivå som Samsung Galaxy S9. OnePlus 6 är också utrustad med de senaste anslutningarna och har stöd för två sim-kort. Skärmen får också ett högt betyg men ligger inte på lika hög nivå som iPhone X eller Samsung Galaxy S9. Metro är dock inte helt förtjust i kameran och de skriver att bilderna ibland kan blir brusiga när mycket händer och få lite urvattnade färger.

Mobil.se kallar OnePlus 6 en toppmodell till mellanpris och ger den betyget 82 av 100.  OnePlus 6 är en stor telefon som har samlat mycket prestanda under sitt hölje. Utseendemässigt anser Mobil att telefonen inte riktigt sticker ut utan ger ett ganska generiskt intryck. Skärmen är inte heller förstklassig utan är snarare bra nog istället för toppklass.  Kameran på OnePlus 6 imponerar recensenten som menar att den nästan når upp samma nivå som Samsung som de rankar högst när det kommer till kamerateknik. Sammanfattningsvis är OnePlus 6 en oerhört prisvärd mobil som nästan håller jämn takt till andra flaggskeppsmodeller till ett betydligt lägre pris.