Huawei Mate 10 Pro

Samlat betyg

Huaweis flaggskeppsmodell Huawei Mate 10 Pro får genomgående väldigt höga betyg i tester och recensioner på nätet. I synnerhet har dess design, skärm och prestanda prisats.

Huawei Mate 10 Pro får av Techradar det höga betyget 9 av 10 och kallar den för en vacker telefon med en betagande skärm. De skriver också att de i synnerhet är förtjusta i dess design, kamera och batteritid. Till det negativa hör att Huawei likt Apple har valt att inte utrusta telefonen med ett hörlursuttag och att det inte går att ladda telefonen trådlöst. Vidare har Huawei utrustat telefonen med användargränssnittet EMUI som visserligen har en del trevliga funktioner men som kanske inte faller i allas smak.

Sajten Trusted Reviews ger Huawei Mate 10 Pro 9 av 10 i betyg och är likt Techradar förtjusta i telefonens skärm och vackra design. De skriver att Huawei Mate 10 Pro med sin konstruktion och skärmens lätt rundade kanter gör den till en av de vackrare phabletsen på marknaden. Huawei Mate 10 Pro prisas också för sin prestanda med nya AI-utrustade Kirin-processorn. Trusted Reviews kameran ett högt betyg och skriver att den nästan når upp till de bästa i klassen. Det som de är minst förtjusta i är den medföljande EMUI-programvaran som de menar är fantasilös och mest förstör Androids gränssnitt med oönskade appar.

Mobil.se ger Huawei Mate 10 Pro ett toppbetyg och är imponerad av dess skärm, båda kameror och dess prestanda. Skärmen täcker nästan hela telefonens framsida och att dess storlek gör telefonen väldigt praktisk för både filmtittande och när man använder appar som använder hela det stora utrymmet. På en punkt sticker Mobil.se ut bland övriga recensenter och det är kameran. Mobil.se är väldigt förtjusta i kameran och skriver att det är en av de bästa de har testat. Detta gäller både selfie- och den bakre kameran, i synnerhet är de imponerade över hur bra kameran är på att ta bilder vid dåligt ljus.